14.2.09

En de recepten zijn.....

Pizzadeeg:

800 g Tipo 00 meel
200 g fijne semolina
1 theelepel zee zout
2 zakjes gist
1 eetlepel suiker
4 eetlepels olijfolie
650 ml handwarmwater

Het water, suiker en gist mengen en laten werken. Alle droge ingredienten mengen. In een kuilte in het midden van het meel het gistmengsel gieten en kneden tot een soepel deeg. 1ste keer laten rijzen tot het deeg verdubbeld is, belangrijk want dat maakt een makkelijk te behandelen deeg. Dan de pizza's zo dun mogelijk maken.

Heerlijke tomatensaus:

Olijfolie
4 teentjes knoflook
Bosje basilicum
3 blikjes gepelde tomaten
Zeezout en peper

De olie in de pan, de gesneden knoflook in de olie bakken tot lichtbruin, basilicum en totmaten (maakt je stuk met de lepel) erbij. Dit even laten doorpruttelen. Zeef de suas zodat je een gladde saus overhoudt, zet terug op het vuur en laat 5 minuten zacht koken.

Ook lekker als basissaus voor over de pasta.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat noem je dan "op je wenken bediend worden"!

Dank en een smakelijk weekend gewenst!