17.10.09

30 days of happiness

HAPPY GETTING ORGANIZED DAY!


I'm not organized, seriously not.
I'm from a long line of NO-housewives
And now, I'm paying the price.
Nothing really bad,
but things could be far better in this matter.

Why are babies restless
when you need to cook!

Do you all cook in the morning, I wonder?

And how on earth do you keep your house clean?
At 4 p.m. this house looks like a war zone.

Do you clear up in between or just once a day?

Do you girls shop once a week or every couple of days?

So time to ask for organize wonders.
Any tips????
Or are you as bad as I am?

Do share your family favorite meals!

Freezer or fresh?

I do really appreciate your stories!

Love, Guusje


31 opmerkingen:

Unknown zei

Mijn lief zou de ideale huisvrouw zijn en inderdaad: hij schilt dan 's ochtends de aardappelen al. Wat mij betreft: veel koken en dan invriezen is een truc die ervoor zorgt dat we nagenoeg altijd fatsoenlijk eten. Pompoensoep vriest goed in, zuurkoolschotel ook, net als pastasaus en curries.

Mijn moeder was een echte huisvrouw, met diploma, grote rode kookbijbel en 4 kinderen. Hoe ze het gedaan heeft verbaasd me nog elke dag.

li-lisette zei

Hier ook veel frustraties en hoedoenanderendatnou?!!!
Dat ik om 5 uur denk: eigenlijk wil ik over een half uur wel eten, dan kunnen de kinderen eens vroeg naar bed. Maar wat zullen we eten dan? Vervolgens komt het er weer op neer dat ik salades ga halen, of soep met brood, iets dergelijks... Echt heel vaak... Want idd niet alleen babietjes hebben het wel gehad dan. kleuters en tieners ook!! Eigenlijk moet ik vanaf die tijd gewoon bovenop ze gaan zitten... En ik heb het vaak ook wel flink gehad om de tijd!!!!

En een enkele keer lukt het me om er op tijd aan te denken. Dan bedenk ik de andere dag wat we gaan eten en maak ik een lijstje en doe ik boodschappen als ik de jongste naar school breng en kook ik precies volgens plan begin van de middag al wat. Of ik maak pizzadeeg en snij alvast de groenten. Of gooi die gesneden groenten in een pan met bouillon voor soep. Maar meestal kom ik een dag door met doen wat er zich aandient en kan ik niet plannen en zitten we 's avonds weer in de stress....

En dan heb ik nog maar twee kinderen die zichzelf al grotendeels kunnen helpen en vermaken!!! :-)

- zei

Ik heb ook als doel in mijn leven om ooit een goede huisvrouw te worden, maar daar heb ik nu nog even geen tijd voor...en zin in.
Nu geniet ik van de chaos en ook van de korte momenten dat ik ineens de geest krijg, om het daarna weer keihard te laten versloffen.

Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op mensen die het wel helemaal voorelkaar hebben, ssst.

liset zei

Altijd opruimen. Heb een hekel aan rommel. Verder alles een beetje schoonhouden 'voor het oog'. En dan eens in de week even goed zuigen, een dweiltje, de wc enzo.
En dan eens in de zoveel maanden een hele dag alles heel goed doen zodat ik weer 'voor het oog' verder kan, weer eens in de week een beetje goed, tot de volgende grote beurt.
Maar ik denk dat je niet veel aan mijn tips hebt aangezien ik geen kinderen heb. Dat is toch een ander verhaal, denk ik.
Al vind ik wel, alleen of met kinderen, grote pannen koken zijn altijd makkelijk. Zuurkoolschotel, grote pan spagetti enzo om gewoon lekker de volgende dag weer van te eten..
Maar het belangrijkste!! Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt! Ik kom namelijk uit een giga schoonmaak familie maar ik wil zo niet zijn. Was het wel altijd, want zo ben ik opgevoed. En zo 'hoort' het te zijn. Maar ik heb geleerd dat ik zelf eigenlijk vind dat er belangrijkere dingen zijn dan schoonmaken. Ik wil ooit mijn kist ingaan met mooie herinneringen aan mensen en gebeurtenissen, niet met de herinnering van een schoon huis.

Marjolijn zei

Ohhh Guusje :)

Restless baby coocking time:

This is what i did: round 4 o'clock I allways went for a hike, rain, sunshine, whatever the weather, baby in the strawler (we had the oldstile one so it was wiggeling and waggeling all the way and baby fell a sleep) And with a sleeping boy, coocking was easy. If there was no sleep to sleep, than it was coocking with a baby in a sling.

Warzone at 4, allways :) It just is! But before setting the table for supper I allways cleanned up together with the boys.

During the day, our house was playground, toys all over the place, building materials or crafting things everything was possible, but food allways was shared at the of a table,tea, dinner, supper, never a walking sandwich in the house, meals we shared together, I think I was very strict in that matter :) (but than we ate two hot meals a day, bit different from a dutch way of eating...)

After supper, there was bathing, story telling,kissing and hugging and all kids went to bed and stayed in! The day was theirs, the evening ours, that was a holy rule, and they knew that:)

Hmmm sweet memories:)

-x- for all of you mooie Delftsjes

Jeannette zei

Ik zou willen dat ik je kon helpen maar ik ben zelf een chaoot en een superluie huisvrouw.
Ik heb genoeg kookboeken om een hele bibliotheek mee te vullen maar vreemd genoeg heb ik elke dag weer een probleem om te bedenken wat ik nu weer eens moet koken.
Schoonmaken ...als ik de geest heb dan ben ik een hele dag bezig. Maar eerlijk gezegd...die dagen kun je tellen op de vingers van één hand.
Dusss... kijk ik lekker mee naar je comments voor hints en tips. Misschien wordt het dan met mij ook nog wel eens wat ;)

jane zei

i wish i could help. will check back to see what everyone else puts. happy weekend!

Bree zei

volgens mij is het zo dat als je creatief bent, je minder goed bent in huishouden.
ik ken die mensen en die hebben ook geen hobbies en die maken geen troep?! vreeeemderig, maar waar en die hebben dus tijd over om schoon te maken.... ofzoooww
[ik ben toch blij dat ik creatief ben...]

hier gaat t zo ongeveer...
ik heb 1x in de week een zzuuperlieve mevr die de boel heel goed sopt, wc's badkamer alles zuigen en dweilen soms de ramen enzenz.
manlief haalt 2x in de week de nodigste zaken, en ik de restjes tussendooreventueel.
opruimen paar keer per dag anders word ik dOl!
baby onrustig tijden kooktij, probeer r eens op je rug te binden, werkte bij jip goed.[maar die slaapt nu lekker rond 5en en is rond 6en dus heel lief. ward tussen 5 en 6 achter de tv. een verantwoorde dvd of kindertijd. ward ook uit school genoeg te eten geven anders geen fijne middag.
eigen kookboek met recepten die werken, probeer welalvast eerder te bedenken wat we gaan eten.
ik ken mensen die een week-eet-planning maken
en daarvoor ook alvast alles in huis halen, maar dat lukt me niet.
vriezer eten maken als ik eraan denk, dan kan ik dat ook af en toe gebruiken, of een grote pan van iets dan eten we dat 2 dagen 8erelkaar.

duzz
ongeveer...
ik zei eens 'IK WORD NOOOIT EEN GOEDE HUISVROUW..!! zegt mn broer, dat vind ik ook een dom streven.
'huh' dacht ik toen, maar ook ja.. eigenlijk wel een beetje he...
;)
zet m op guus! je hebt 3 prachtige kinders! je maakt prachtige dingen! wauwie!!
thumps up voor guusje!!!

sanneke zei

Eh tja. Dat is dus wat ik me niet gerealiseerd had toen ik mijn droom van drie kinderen begon te dromen: dat is dus minstens 3 keer zo veel troep als van ons tweetjes. En met z'n tweetjes maakten we er al zo'n zooi van!
Ik ruim eigenlijk best vaak op, maar dat het veel zin heeft. Boodschappen doen doe ik eens in de 1 a 2 dagen. Ik hou er van even een reden te hebben om een wandelingetje te maken. We eten altijd laat, rond een uur of 7. En dat gaat heel oké hoor. Voor Neeltje kookte ik een paar keer in de week toen ze nog niet met de pot mee at en vroor dat in porties in. Perfect. Voor onszelf vries ik dan weer echt nooit wat in. Altijd leuk om te maken met veel succes hier in huis: hartige taart met broccoli, brie, eieren, paprika, walnoten, room. Heerlijk. Waarom heb ik dat eigenlijk niet voor vandaag op het menu gezet vraag ik me af?

welwel zei

Ha, soms breng ik boekje met huishoudtips mee van de bib ... om mezelf te motiveren ;-)) In alle geval : 1 super tip pas ik regelmatig toe (en vanaf nu weer dagelijks) : zet je klok om een kwartier en ruim 1 kwartier op - je zal versteld staan van wat je allemaal op een kwartier doet (met 5 minuten beginnnen mag ook hoor ...)

Maia zei

I am SO not the person to give advice...but your post made me feel better ;) It's nice to be in good company. Sadly, I have no excuse (except that I was an only child). My Dutch mother is a brilliant housekeeper and manages to keep her life perfectly in order and her house spotless even though she spends much of the time traveling around the world. Me, I apparently did not get that gene. I can't keep the house clean to save my life. It just never seems to be the main priority. Lucky for me, however, I married a former chef, and he does all - ALL - the cooking! I am really very spoiled.

Daan zei

Wat zou het, Guusje, babes happy? You Happy? Okeetje, toch.
Schone Kleertjes, fijne bedjes, vers eten, elke dag in bad en rondjes bljiven lopen ;-)

Maartje zei

oow ik kan je ook zooo geeen tips geven! hier ook eens in de week alles een beetje goed, met afwisselend dingen heel goed. fijne man die stofzuigt en soms stoft en ik die veel opruim (=rondlopen stapeltjes maken en verplaatsen :)). maar nog heb ik soms het gevoel dat er iets is ontploft ofzo. en ik heb geeneens kinderen he! (wel een klein huis)
maar ik houd me altijd vast aan mijn moeder die zegt vroeger nog vele malen slordiger en schmutziger te zijn geweest dan ik, en zij is inmiddels heel fijn schoon en opgeruimd en gestructureerd.

Guusje zei

Girls, your stories make me so happy! Really! I'm doing my best to get organized for the coming week. My love leaves the house at 7 a.m. and comes back at 7 p.m. or later, so that's why I need some cleverness during the day. I have to get the kids ready to leave the house at 8.10 a.m. to bring Kiefer to school. I still have to get used to that. I've stocked up my cupboards and fridge, I've 5 meals planned. And I'm doing a major 'clear out the piles of nothings' I'm so pleased, I even considered to make a post out of it, maybe at the end of the day........
xg

april zei

my dear i'm not organized at all. and maybe it's better you don't read my story.

*often i don't cook i make picnics, we eat on the floor on a blanket. the kids like it. real picnic style
*my house is not clean
*my house looks like after an invasion
*i shop a lot..almost every day
*favorite meals: homemade pizza, tortilla, toast hawaii, falafel and pasta with sugo.

love and happy day*

Guusje zei

We have cold foods and picnic foods often as well. I'm a baker and a soup and salad eater. So I don't like to cook 'old fashioned' super meals that much. But, my love will be still hungry if I serve him my kind of food. He likes a good hot meal. So I have to mix 'my and his food' a bit.

vermiljoen zei

een award voor jou

zei

Dear Guusje,

ohhh, I knwo exactly what you mean! The house looks like a mess even minutes after I cleaned it - but that's just everywhere the same where kids live and are allowed to live I guess.

Cleaned windows? Yes, I have them for about half a minute, but at least they we grown ups are able too look out as the kids leave their marks just in their height...

Cooking? Me and a friend have one wish - if we would win a lottery we would engage a cook, he is responsible for doing the grocery and cooking and we don't have to fuss with that...

Well, I clean the house once a week (cleaning floors and bathrooms, ...) and every evening after dinner, before kids go to bed we put away all the toys and things they played with. Otherwise I would not do anything else than roaming around.

Cooking whith a baby? I did both of them in a Rucksack (Baby Carrier), where you could lay them flat as in oyur arm and they loved it (and still love it both of them to be in it, but now on the back).

Meals? Well, we have Spaghetti once a week, vegetables, potatoes, fish, soup, ... all these things. No help, I know.

Shopping? I try to do it once a week to get milk, butter, all these basics, once a week I go to the market to get fresh things, fish, cheese, and then some times a week the things I FORGOT (a lot) and bread, ...

Head up my dear, I think we are all sitting in the same boat and try to get it in the harbour safely - but we can't be everything, perfect Mom, housewife, cook, beatiful wife, ...

Big hug, Nina

Juniper zei

Oh my, how very very familiar, war zone by 4 oh yes! specially if we have had other small visitors round, and or tents, legos, play dough, dominos have been engaged in.
Cooking, we swap days, I cook 3-4 days and A. the other days. we do plan a bit the week, often soup on Monday, pasta of some kind (simple fast) on Tuesday. Wednesdays some kind of rice- lentils or risotto or meat. Thursdays often leftovers and Friday if I can manage it's a simple meal for the kids and to bed and a 'date night' for my other half and I try to cook something new from one of the many cookbooks we seemed to have acquired.
I admit that when the third was small I would put her in a sling and let the kids watch 30-40 min tv while I cooked in relative peace (listening to the radio) and (admittedly allowing myself either a cup of strong tea or a half glass of wine).
I do end up running to the shops almost every day for some thing or other (simple now in Malta there are great little corner shops and fresh vegetable stands).
I try to get the kids to tidy up before they can watch that bit of late afternoon tv.
Also at the end of the day one of us, chooses 'honours' which means bedtime duty (story,bath bed) and the other cleans the dishes, kitchen and tidies up.
It does get easier, when you are nursing a small one it is tough, your time is very broken up. Having at times just one hand available can be hard.
let go of some things for the sake of sanity.
Your not alone
hugs
J

Guusje zei

You've came up with some ideas, that are really help full to me.

I'll try to do the major things for dinner in the morning.
Tidy up before telly time instead of me doing it all when the children are in bed.
Baby in sling is what I always do, the last days.
Poppy is a bit tear full at afternoon and early evening, so she is glued to me in those hours. I have to get used to that, she slept the whole first month. So I try not to worry, what's wrong. Maybe some stomach aches. A Well....in a couple of months.....

xg

Renske zei

Bij ons gaat het ongeveer zo;
S ochtends trekt het grut alles uit de kast en s avonds gaat alles er weer in.
Tussendoor wil ik wel dat de tafel een soort van leeg is als we gaan eten, dat is drie keer per dag aan tafel.
Onder de tafel is het het schoonst want daar dweil ik drie keer per dag omdat alle kindjes hier heel fijn zelf eten,hihi.
Verder stofzuig ik ook de huiskamer iedere dag omdat Lars en Finn daar veel rondkruipen en van die zwarte pluishandjes vind ik geen gezicht. Boven is het iets viezer, ahum.Daar gaat 1 keer per week de stofzuiger erdoor heen.
Met vier kindjes is het ook hier een behoorlijke ontploffing! waar komt toch al dat speelgoed vandaan? Maar voor we de deur uit gaan of voor een middag slaap ruim ik alles gezamelijk op. Dat wil zeggen; spullen van Max en Sophie gaan in de eigen kamers of in hun *eigen* kastje beneden. Speelgoed van Lars en Finn kieper ik een grote rieten mand...klaar.

S avonds , als ik zin en puf heb, sorteer ik het speelgoed. Blokjes in de kar, vormpjes in de vormenstoof, de diertjes gezellig naast elkaar op de plank, dat speelt veel fijner de volgende dag!

Koken doe ik iedere dag vers en hier ook veel pastas , wraps maar ook stampotjes van witlof, wortel, pompoen doen het erg goed. Ovenschotels maak ik tijdens het middagslaapje klaar dan hoef ik tijdens de drukste uurtjes (lees tussen 5 en 7) alleen nog het oventje aan te zetten.

Mijn man komt ook laat uit zijn werk, vaak eten de kindjes dan ook wat eerder , ze zijn net klaar als hij thuis komt. Meestal zijn ze dan ook minder mopperig/hongerig en daardoor een stuk rustiger en gezelliger!. Terwijl wij dan eten smikkelen ze een toetje of lezen/kijken een boekje op de bank.

Op dinsdag eten we altijd iets met vis omdat ik dan op de markt ben geweest. Op donderdag altijd pasta want snel klaar na de zwemles van Sophie. Op zondag kan ik echt een dineetje kokerellen want dan is Thijs ook thuis.
Boodschappen doen we meestal op donderdag en dan heeeeel veeeel,hihi. Soms halen we het dan wel tot dinsdag(marktdag) ook omdat onze buurvrouw vaak op zaterdag ineens met een stapeltje pannenkoeken of pannetje soep komt aanzetten. Of omdat wij met z'n allen de boel op stelten gaan zetten bij familie en dan daar gelijk blijven eten.

Dat ik er soms aan het einde van de dag achter kom dat mijn haren nog steeds niet geborsteld zijn en ik de hele dag al een hele grote melk/kwijl/snot vlek op mijn schouder heb of dat ik uberhaubt nog in pyama loop , is een heel ander verhaal en vergeet ik dan ook maar snel, schaam schaam.

Oh en mijn creatieve uitspattingen, haakwerk, stempelwerk, schilderijtjes,enz liggen ergens op mijn nachtkastje/wc/achter de bank/ in een keukenkastje/onder de laptop.

lieve groetjes en nu ga ik dan eindelijk douchen

Anoniem zei

Geef de kids om een uurtje of 4 een bak fruit of een plak ontbijtkoek oid. Dan kunnen ze er wel even tegen tot het avondeten en zullen ze minder 'vervelend' zijn als jij aan het koken bent.

Ira zei

Ik heb geen tips die er nog niet staan, maar zag ik daar nou Apples for Jam bij je kookboeken? Geweldig boek, alleen al voor de foto's, maar ik heb er ook al een paar dingen uit gemaakt :-)

lieve groetjes Ira

Franca zei

Hoi Guusje,
Als kraamverzorgster ben ik supernetjes,dagelijks stof en stofzuig ik het hele huis, maakt toilet en badkamer schoon, was en strijk, en zet vaak ook nog even het eten klaar.
Maar dan kom ik thuis...En kan geen pap meer zeggen. Ik maak altijd nog eten, maar lig daarna vaak als een vaatdoek op de bank. Gevolg: de eerste dagen vrij moet ik er volop tegenaan, om het huis weer enigzins toonbaar te maken( met in gedachte het superschone huis wat ik net achterliet), maar dan wil ik leuke dingen doen.
Kortom: Koken is superleuk als je vrij bent, voor flink poetsen zet ik even de tanden op elkaar en als ik eenmaal begonnen ben krijg ik er best lol in. Mijn kasten zijn voordurend een bende (toevallig nou net een paar opgeruimt)en ik heb altijd bergen was.
Soms denk ik: "je zou het nou thuis eens moeten zien", in het gezin.
Maar ik leef in mijn huis, en mijn man en kinderen ook. Het is er (zeker) niet perfect, wel een heerlijk leefhuis, en daar gaat het toch om. Het fijn hebben met man en kinderen, dan ligt er af en toe maar wat stof of rommel!
Neemt niet weg dat ik af en toe de geest krijg. Flylady heeft hier ook gefladderd, en opruim en organisatieboeken zijn me ook niet vreemd.Nu hou ik het bij dagelijks gezond koken,en verder gewoon maar kijken hoe de dag(of soms de week) wil lopen.
groetjes, Franca.

'n elzetje zei

Ha Guusje, is het begin er al van de organizing? =)
Na 21 jaar huwelijk zeg ik nu af en toe: tjonge 'k lijk net een 'echte' huisvrouw ;).
En na vijf kinderen (ze zijn nu 20, 17, 14, 10 en 2,5 jaar oud) kan ik wel zeggen: dat 1e half jaar van zo'n klein babytje is gewoon zo hectisch, focus je alleen daar maar op en doe tussendoor dat huishouden!
Ik ben wel van het opruimen (m'n moeder zei altijd: jij bent wel netjes, maar niet schoon =)), dus tussendoor de kinderen wel waar ze mee gespeeld hebben op laten ruimen en dan pas het volgende pakken. Scheelt al een stuk aan het eind van de dag. En als iets netjes ligt lijkt het gelijk ook alweer heerlijk schoon.
Verder moet ik eigenlijk wel elke dag even stofzuigen met een hond en poes in huis. Maar zo'n stofzuiger is ook ideaal als stofdoek, dus gelijk even wat kasten, randjes en de tafel afzuigen (hoeft dat ook niet meer). Het toilet 1 a 2 keer in de week en de badkamer 1 maal per week. Het aanrecht elke avond na het eten. Zo hou je de belangrijkste dingen wat bij en de rest werd op goed geluk gedaan.
En waarom die babys altijd rond vijfen huilen is mij ook altijd een raadsel gebleven. Maar laatst las ik over een hooikist (ff googlen), misschien is dat nog een optie voor je (scheelt ook weer energie --> de 'nadenkende en slimme' huisvrouw;))? Dat kun je halverwege de dag klaarmaken en rond half zes kun je eten. Is ook zo met ovenschotels; rond de klok van vijf staat je eten gewoon lekker zelf te garen en kun jij nog ff op de bank met de kinderen en onrustige baby.

Niet zoveel nuttige tips dus van mijn kant, maar wel een heleboel herkenning!
Guusje, suc6 met alles en geniet vooral van je heerlijke kindertjes, want ze zijn zo groot (zei de ouwe sok).
Groetjes, Idelet

'n elzetje zei

Die hooikist is natuurlijk voor het eten, hi, hi. Lijkt nu geloof ik net alsof het voor de kinderen is =)

Guusje zei

Jaaaa, de hooikist, daar komt 'ie weer op mijn pad. We hadden er eentje, maar wegens te weinig gebruik is hij nu een meelopslag geworden!

Ik ben blij te lezen dat het bijna oeral een beetje overleven is met kleine kinderen.

Respect voor jullie allen meiden, met al die kindertjes!

elianne zei

tis gewoon een dagelijkse kringloop. Ik ruim op omdat ik anders vrees te zukllen bezwijken onder de chaos. Helpt me grip te houden of zo.
Maar ja het blijft hoe dan ook jongleren, alle ballen in de lucht houden en dan maar een creatieve draai geven als het toch niet lukt.

Anoniem zei

Mijn moeder kwam mij redden.. die nam het huishouden over voor het overgrote deel.
Haar moeder, deed dat bij haar toen zij ons had (mij en mijn broer, zit 2 jaar en 1 week tussen)
Langzaam heb ik het weer overgenomen, maar ze staat al klaar, mochten er straks weer kinderen bij komen. Overigs denk ik serieus aan een huishoudster, dan. Ook omdat ik dus echt geen huisvrouw ben, en ergens ook nog mijn eigen dingentjes wil doen (lees naaien,haken, vilten) Manlief is hier van de boodschappen, hij vertelt mij wat ik moet halen, de was lukt wel aardig, omdat ik anders de keuken niet meer in kan.. en ik volg kaatje mossel nog steeds een beetje. Aan de binnenkant van een keukenkastje hangt een roostertje en op welke dag ik dan toevallig de geest krijg, doe ik wat er op het lijstje staat. Dan loop ik nooit mezelf voorbij, en inmiddels heb ik iedere dag wel even de geest. Op dit moment is het iedere dag maximaal een 1 uurtje soppen en opruimen, en de rest van de dag heb ik vrij..nou ja vrij, kan ik andere dingen doen..

kristina - no penny for them zei

you know guusje, when thinking back, my mum was always super organised - with six kids! but as a child i think i didn't really appreciate that (shame on me...). at the same time, i loved to stay at my aunt's house. she was super relaxed. i remember she once peeled the potatoes and then sat at the piano to play while they cooked because she couldn't bother to stay in the kitchen.

my other aunt gave my cousins little chores to do once they were a bit older (pre-shool onwards, i think), so the work was "shared". i've got no idea how i'd deal with it myself. the most important thing, i guess, might be not to lose yourself, stay true to yourself.

my sister, who has kids, recently organised her week into things she does on a daily basis and things she only does once a week. like doing a big shop. she also has a free afternoon to herself planned in. that way she feels she has broken down the chores and enjoys her lazy me-time.

Anoniem zei

Weet niet of je deze verlate reactie nog leest maar:
ik herken ook helemaal wat je door maakt! Heb ook 3 kinderen (2 jongens en een meisje) en het voelt alsof ik continu aan het sloven ben. Ook mijn man is er weinig dus dan moet je inderdaad slim zijn om zo tijd te besparen en niet steeds achter de feiten aan te lopen.
Ik doe dus weekplanning voor het eten. Ik ga dan mijn kookboeken doorspitten op zoek naar leuke lekkere recepten en wissel zo pasta, rijst, aardappel, pannekoek, tortilla af. Soms zitten er ook wel de geijkte gerechten tussen zoals spaghetti bolognese (maak ik extra veel saus en die vries ik dan in).
Ik doe 1 x per week boodschappen via albert. Dan bestel ik vooral de dagelijks nodige producten. Dingen die ik altijd in de vriezer heb zijn brocolli, doperwt, bloemkool, sperzieboon. Vissticks, aardappelkroketjes, brood en rundergehakt en kipfilet. Ik kan dus altijd iets maken als de verse producten op zijn. In de voorraadkelder heb ik ook ontzettend veel meuk dus er is altijd iets. Op donderdag altijd naar de markt voor het verse spul en kaas natuurlijk.
1x per week schoonmaakster en zelf zuig ik om de dag. Keuken elke avond schoon en plees elke dag even een doekje overheen om dat mijn jongens altijd naast de pot pissen of de bril niet omhoog doen.
Koken: doe ik het voorbereidende werk als de jongste haar slaapje doet.
Samen eten doen we alleen savonds door deweeks want het ontbijt hebben we echt geen tijd om uitgebreid aan tafel te zitten. Ik zet ze voor de tv met een boterham terwijl ik de lunchtrommels klaar maak. Ze blijven altijd over continurooster. Het kleintje zit dan bij mij op het aanrecht met haar broodje terwijl ze eet en toe kijkt hoe ik me haast en ook zelf staand iets naar binnen werk.
Oh wat bij mij ook altijd werkte als ik moest koken was een babybouncer in de keuken. Die je dus ophangt in een deuropening en dan kunnen ze in dat ding zitten en zich afzetten tegen de grond en springen. Vonden ze alle 3 erg leuk! Als Poppy groter is misschien een idee?
Sterkte ermee!