26.5.09

Let's Go Bananas

Engeland is bakland. 

Alle moeders kennen zeker twee varianten op het 'wat te doen met je veel te bruine, nog net niet verotte bananen' brood. Rijen dik in de supermarkt met de meest uiteenlopende bak producten moet ik nu al een jaar missen, zwangerschap maakt sentimenteel, dus ik maak een ritje 'down to memorylane' in mijn eigen oven. 
Ik ben nu al aan het bedenken wat ik allemaal meeneem naar huis als wij teruggaan van vakantie. Vanille, roll out pastry, kleurtjes 'kant en klaar' icing, nog meer cookiecutters (lief volk, niet tegen Kees vertellen). Kortom ik ga los in de Hemel op aarde, die 'Sainsbury' heet.
Mazzel dat wij een bus rijden. 




125 g butter
180 g dark brown sugar
350 g mashed ripe bananas
2 eggs
1 teaspoon vanilla extract
250 g plain (all purpose) flour
1 teaspoon bicarbonate of Soda
3 tablespoons warm milk

oven 180 degrees
cream sugar and butter
whisk in mashed bananas
add eggs, vanilla, cinnamon, pinch of salt, whisk well
sieve flour and baking powder, beat until smooth
mix bi-carb in milk and heat, stir in

scrape mixture into bread tin and bake for 50 minutes



8 opmerkingen:

Kasia zei

Thank you for sharing this recipe- I'm going to bake this bread for the weekend. I LOVE bananas :)

Cisca zei

Ja lekker!
Hier (=VS) maken ze ook veel zuchinni bread, dat vind ik zo lekker...

Guusje zei

@Cisca: deel vooral met ons, ik hou heel erg van bakken!

MUS zei

boffen wij dan even. dit jaar zomer gaan we naar engeland. voor het eerst, dus niet genoeg tips krijgen, dus...

mmm en dit zal vast heerlijk smaken!

Anoniem zei

Dit klinkt zéker zéér lekker!!
´k Ben trouwens ook nieuwsgierig naar die leuke barbarapapa op je taartrooster ;)
Heeft ie zich omgevormd tot 'halvarinekuipje'?? En waar is zoiets leuks te krijgen??

groet, 'n Elzetje

Toujours Dimanche zei

That looks yummy... would be perfect, this morning, for breakfast!
And I like this writeable black wall.

sanneke zei

Oh, bananenbrood! Dat maak ik ook vaak! Mét zacht in rum gekookte rozijnen er door en walnoten, jummie, jummie, jummie. Je zou er expres de bananen voor laten bruin worden. :)

Knofje zei

Dank je! Ga ik zeker eens proberen..
en Cisca, nu kun je er niet meer onder uit; even een postje aan zuchinnibread wijden ;)