22.1.09

Volkoren

Van een lieve, inmiddels toch wel hele goede vriendin, heb ik gisteren een heel mooi boek gekregen. Het stond hoog op de verlanglijst, ik had er zulke goede verhalen over gehoord. Nu in huis dus. Volkoren.nl, Hartog's volkoren Bakkerij en Maalderij. Er staat een mooi stukje historie achterin, prachtige foto's van inmiddels opa's en oma's in de rij voor een vers broodje. Ook goede uitleg over verschillende meel en gebruik.

De recepten zijn om van te watertanden. Wat zo leuk is aan dit boek, is dat je meteen aan de broden ziet dat je zelf ook een kans maakt om het er net zo uit te laten zien als op het plaatje.
Je kent het wel in sommige kook- of bakboeken, een mooi recept, een mooier plaatje en jouw resultaat.....
Dit lukt in de huis tuin en keuken oven wel. Het water loopt je direkt in de mond, dit is precies het soort broodje waar je als thuisbakker naar streeft en het allermooiste, je kunt het gewoon met je eigen handjes maken.

Een voorbeeldje:
Het goede nieuws is dat er nog veel meer in staat: Appelbroodjes, Zeeuwse bolussen, brood met blauwe kaas, tulband, allerlei soorten 'gewoon' brood, ga zo maar door.

Daan, bedankt!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

looks delicious!

Daan zei

Bloos.

Daan (Dan) zei

veels te lekker allemaal...

Dank je voor de heerlijke heerlijkheden hier...