9.1.09

Als je het doet.......

Wat eten we vandaag?



Gezond. Het is weer tijd.
Dit keer niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor Roemer. Die huilt voor de koelkast, niet 1 keer, niet 2 keer, maar de laatste dagen, de gehele dag. Dan wil hij weer een glas melk, dan een beker yoghurt, een stuk kaas, een lik boter. Waren er ook nog plakken worst? Alles verdwijnt half opgegeten of gedronken op de vloer/ bank/vul maar in. We hebben een heuse allesproever gebaard.
Ik had lekkere cupcakes gebakken, we dachten met de hele familie te gaan schaatsen. Ging niet door, dus daar zaten we met 18 stuks. Kiefer vindt het lekker, hoor, maar vergeet in principe dat ze er zijn. Roemer niet, gaat stilltjes op pad zoekend naar allerlei attributen om op te staan, dan grijpt hij zijn zoveelste van het aanrecht, ook eentje voor zijn broer, dat is dan wel weer heel sociaal en rent er mee vandoor. Zijn tanden eral in gezet, voor ik mijn hoofd heb omgedraaid en er wat van kan zeggen. In de hoogste kast ermee, zul je denken. Maar daar ben ik dan weer niet voor. Begrijp mij niet verkeerd, er is niks mis met een kind wat af en toe iets lekkers krijgt, maar soms voel je aan je water, dat je misschien een alternatief moet bedenken, zodat we de smaak van deze zoet liefhebbende allesproever niet verpesten.

Dus vanmorgen ben ik schandelijk gaan shoppen op Amazon.com. Om nog maar eens wat 'whole foods' kookboeken te scoren. Lang leve mijn aankomende verjaardag!

Ik hou van Engelse kooboeken en blogs, dus bij voorkeur laat ik het over het water komen. Voordeliger dan bij Bol en ook spannender. Je weet nooit helemaal zeker wanneer het je huis bereikt. Elke dag een beetje meer spanning.
Afijn, het zijn geworden:

Baking with Agave Nectar: Over 100 Recipes Using Nature's Ultimate Sweetener by Ania Catalano and Lara Hata

Vegetarian Cooking for Everyone by Deborah Madison (heeft prijs gekregen boek van het jaar 2007)

Moosewood Restaurant Low-Fat Favorites: Flavorful Recipes for Healthful Meals by Moosewood Collective (tip van zusje lief)

Quantum Wellness: A Practical and Spiritual Guide to Health and Happiness by Kathy Freston (Een veel te blije mevrouw die uitlegt over de 8 pilaren van welzijn. Ik verheug mij er nu al op)

En als laatste waar ik mij ook enorm op verheug:
Super Natural Cooking: Five Ways To Incorporate Whole and Natural Ingredients into Your Cooking by Heidi Swanson (van 101cookbooks)

En nu maar wachten........

Recept en foto van Heidi Swanson:

Lazy Day Peanut Noodle Salad Recipe

I used asparagus in this version, but you can use any of your favorite in-season vegetables. This time of year peas, asparagus, and carrots all make great additions to the noodles and peanut sauce.

1 8 ounce package soba noodles
1 bunch asparagus spears, ends trimmed then cut into 1/2-inch segements

3/4 cup creamy peanut butter
1/4 cup (brown) rice vinegar
2 cloves garlic, crushed and chopped
drizzle of toasted sesame oil
big pinch of crushed red pepper flakes
1/4-1/2 cup hot water

1 small bunch of spring onions or scallions, thinly sliced
1/2 cup peanuts
12 ounces extra-firm (organic) tofu, cut into small cubes (feel free to heat the tofu in a skillet if you like, but cold is good too)

Big a large pot of water to a boil. Boil the soba noodles per package instructions.In the last minute or so of cooking toss in the asparagus. Drain noodles and asparagus, run under cold water for about a minute to stop cooking, and set aside.

Make the peanut dressing by combining the peanut butter, rice vinegar, garlic, sesame oil, red pepper flakes, and a big pinch of salt in a medium bowl. Thin with hot water - the amount you'll need depends on the original consistency of your peanut butter. I like it the consistency of a thin (non-Greek) yogurt. Taste and season with a bit more salt if needed.

Gently toss the noodles, asparagus, spring onions, peanuts, and tofu with a big splash of the dressing. I reserve a bit of each ingredient to sprinkle on top of the serving platter to make it look nice. Add more dressing a bit at a time, until the salad is dressed to your liking, reserving any extra for another use. Taste, sprinkle with more salt if needed, and enjoy!

Serves 6 - 8.

Geen opmerkingen: