28.3.09

Wie weet....


...wat nu een hele lekkere dikke (we gaan rap de winter in als Spunk arriveert) wol of katoen is om een heerlijk dekentje te breien voor Spunk. Ik ben al bezig, maar eigenlijk bevalt het resultaat mij niks. Kriebel, stug of dan weer minder mooi. Heeft iemand een idee?

Bedankt lezers!

8 opmerkingen:

Patricia zei

De blauw-wit gehaakte vind ik heel mooi. De vierkant gebreide zien er dikker en stugger uit, daar zal ik speelblokken van maken.
Het scheelt ook als er een lakentje onder ligt. Suc7

Anoniem zei

Ik vind alpaca wol van garnstudio fijn; zacht en soepel, maar is niet zo heel dik.. Succes! Groetjes, Laura

Priscilla zei

Misschien garen van wol/katoen, dat het iets minder kriebelig is?

Elly zei

Laura noemt wat ik wilde zeggen , alpaca van Drops en dan voor een denkentje een dubbele draad , heerlijk draadje ik ben er de groninger meebreideken in 5 voud mee aan het breien /.
Het is heerlijk zacht en soepel en alpaca is gewoon warmer dan schaap .

Guusje zei

Ik ga zeker op zoek naar die wol, is die ook online te bestellen? Vaak hebben ze dan zoveel meer keuze. Elly, waar haal jij je materiaal vandaan?
X Guusje

NOVY zei

Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter heeft mijn moeder, die destijds in Frankrijk woonde, een deken/omslagdoek gehaakt. Van heerlijk zacht materiaal, aldaar genoemd: 'laine bébé'. Babywol.
Ik ben er altijd van uit gegaan dat dat een algemeen begrip was, in handwerk-land. (Maar das dus blijkbaar niet zo? Anders zou jij het weten?)

Het dekentje is een geweldig ding overigens, dat momenteel in de derde ronde dienst doet.

Elly zei

Jawel , bij www.garnstudio.com hebben ze dat ook te koop ;-)

http://www.garnstudio.com/lang/nl/visgarn.php?garn=Alpaca

dit is de link ;-)
zelf spin ik veel zelf , koop wel eens iets bij Greetje , maar vaker bij schouten handwerken in Hoorn en soms bij www.wolboerderij.nl

Guusje zei

Dank je, Elly. Ik heb toevallig net allerlei mooie bollen besteld bij garnstudio. Die Google, he! Dat is toch een handig hulpie!

Ik ga nu eens kijken bij de wolboerderij, klinkt al helemaal leuk.