I like the cookies made by our local baker.
But when I found out how much they cost,
I simply can not buy them again.
Is this about being Dutch?
I wonder....
This basic cookie recipe is perfect
for adjusting, experimenting and mixing in.
And the dough is perfect for cookie cutters.
90 g soft unsalted butter
100 g caster sugar
1 large egg
½ teaspoon real vanilla extract
200 g plain flour
½ teaspoon baking powder
½ teaspoon fine salt
Cream butter & sugar
Beat in eggs & vanilla
combine dry ingredients separately,
mix in gently
form in ball, wrap in cling film,
leave for at least 1 hour in refrigerator.
Today we chose for these flavors:
Thumbprint with organic 'More' jam, all the way from Italy.
Lavender
Chocolate Hazelnut
&
Pine nut & Rosemary
They sure taste lovely,
but best of all....
baking brings peace in mind and soul.
Have a great weekend everyone!
♥
16 opmerkingen:
mmmm, ziet er overheerlijk uit!
Volgende week probeer ik dat eens!
You too mooi Delftsje!
Ennuhhh die jam,
van Fattoria la Vialla?
Moet ook weer eens een bestellinkje plaatsen!
Welke vind jij het lekkerst?
-x-
Ps...dat blik...hémels! xxx
Oh dat ziet er gezellig uit. Fijn weekend kokje Guus.
Typisch " Dutch", niks mis mee. Als ze net zo lekker smaken als ze eruit zien!!! Fijn weekend en bedankt voor het recept.
grt. Helmi
Ik vind ze allemaal lekker, maar vijgen jam heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en buik vooral!
Lavendel koekjes zijn mijn favoriet.
Typisch Nederlands? Nee joh. Gewoon omdat het lekker is, daarom! :D
Mmmmmmmm, die zien er lekker uit!
Het perfecte cadeau!
yuuuuuuuummmmm~~! They are so pretty too (:
MIOUm mioum ! ;-)))))))
they look lovely! thank you!
Oh, just LOOK at all those different flavors and shapes! And the sentiment ... yes, for sure.
het mij nog niet gelukt de te dure suikervrije koekjes van onze bakker na te maken, ze zijn nl een beetje zacht, dus geen zandkoekjes.
Wat een heerlijke lijst foodblogs heb je gevonden!! Daar ga ik dankbaar gebruik van maken. Zomerkoken is zo veel leuker dan winterkoken!
-x-
Dit is ook geen zanddeeg, daar hou ik niet zo van. Het is van betere kwaliteit, haha....
PS. Daan, ik ben de laatste tijd op reis door de wereld via de keukens van anderen. HEERLIJK!
Een reactie posten