27.8.09

Morocco



I loved Morocco when I visited, especially the colors and interior fabrics. In my white home, they would fit perfectly well. So I started a vibrant, delicate rug for us. Lots of work, the yarn is so thin compared to the thick cotton I used for the last projects!

ETEN, dit gerecht!!!!





Cous Cous met Marokkaanse saus

1 Theelepel van:
-kaneel
-gemalen gember
-gemalen kurkuma
-gemalen nootmuskaat
-gemalen zwarte peper
-gemalen komijn
-gemalen koriander
-gemalen paprikapoeder
-karwijzaadjes
een ruime snuf gemalen kruidnagel en saffraan
3 geraspte knoflook teentjes,
1 kleine chilipeper klein gesneden.
Mix allen en zet apart.

Gemengde groenten garen. Ik doe ze het liefste in de oven, klein geneden en een beetje in olie, peper en zout tot ze gaar zijn. Groenten die ik graag gebruik zijn aubergines, courgettes, wortel, zoete aardappel, uien e.d.

In een zware pan olie doen en het kruidenmengsel 3-5 minuten al roerend laten bakken.
Daarbij voegen: -1 blik tomaten -1 blik kikkererwten -150 ml groentebouillon -100 g dadels fijn gesneden Dit 20 minuten laten sudderen Dan door de saus een eetlepel honing en een handvol gehakte verse koriander. Groenten erbij en serveren met de cous cous.

Ik vind het lekker om er een lepel dikke yoghurt bij te eten. Eet smakelijk!

PS. This weekend, I will post our results of hard, long labour (;-), not baby!) in the nursery!

8 opmerkingen:

Knofje zei

Het mag dan wel ochtend zijn, maar oo wat ziet dat er lekker uit! Vraagje: ik vind saffraan vaak zo prijzig, is weglaten ook een optie, of voegt het echt veel toe?

Het kleed is ook erg mooi geworden, ben alvast erg benieuwd naar een interieurfoto ;)

Guusje zei

Gewoon weglaten, als je het niet met hebt geproefd, mis je het waarschijnlijk helemaal niet :-)

Marjolijn zei

Mmmmm lekker zeg (en mooi het eten én het kleedje:))

Guus weer helemaal terug in de keuken
Ik miste je kokende praatjes best maar nu staan er alweer twee lekkertjes hier!

Op naar het volgende maaltje
Heb je al pacemats gehaakt;)

-x- Marjolijn

Marjolijn zei

pLacemats moeten dat natuurlijk zijn!

Simone zei

Ooh...lekker, lekker...wij zijn dol op couscous (en niet met appelmoes) Pruimen doen wij ook vaak erdoor, maar ik ga dit ook lekker maken! Hmmmmm

En, benieuwd naar de andere bevalling! Fijn weekend!

Juniper zei

Looks delicious! YOu have inspired me to cook some Moroccan! Yes, your right am an ice cream monster lately- made a melon sorbet yesterday and a toffee ice cream today. It's all I can think to do in this heat!

sanneke zei

Mmm, wat ziet dit er lekker uit zeg!

Janina Modaal zei

Mmmm, ziet er overheerlijk uit!
Saffraan is idd prijzig, maar wel heel lekker, vind ik.
Soms kan je het een pak goedkoper krijgen in Turkse winkels.