Carrot Cake Recipe
If you have a hard time finding whole wheat pastry flour, feel free to substitute unbleached all-purpose flour.
2 cups whole wheat pastry flour
2 1/2 teaspoons baking powder
1 1/2 teaspoons cinnamon
3/4 teaspoon fine grain sea salt
3/4 cup finely chopped walnuts
4 ounces unsalted butter, heated until just melted
1/2 cup dried dates, seeded and finely chopped into a paste
3 ripe bananas (1 1/4 cups), mashed well
1 1/2 cups grated carrots (about 3 medium)
1/2 cup plain Greek yogurt (2% or lowfat is ok)
2 eggs, lightly whisked6 ounces cream cheese, room temperature
3 tablespoons agave nectar or maple syrup (or to taste)
Preheat oven to 350F. Butter a 9x5x3 / 8-cup loaf pan (or 8x8 cake pan) and line it with parchment paper.
Sift together the flour, baking powder, cinnamon, and salt. Stir in the walnuts and set aside.
Stir the dates into the melted butter, breaking up the dates a bit.
In a separate bowl combine the bananas and carrots. Stir in the date-butter mixture, breaking up any date clumps as you go. Whisk in the yogurt and the eggs. Add the flour mixture and stir until everything just comes together. Spoon into the prepared pan. Bake for about 50 - 60 minutes or until a toothpick tests clean in the center of the cake - it'll be less if you are using a standard cake pan. Remove from oven and let cool.
While the cake is baking whip together the cream cheese and agave nectar. Taste. If you like your frosting sweeter adjust to your liking. When the cake has completely cooled frost the top of the cake with an offset spatula.
Makes one carrot cake.
NOTE: This recipe is a exact copy from 101 COOKBOOKS, my favorite recipe blog!
18 opmerkingen:
heerlijk ga ik eens proberen...wanneer moet je eigenlijk bevallen? mooi buik(je) hoor!
Mijn Lievelings! Mmm, doe je er van die lekkere witte frosting op?
Dag bjoetie!
ha, ik lees het al MET! mjam, ik mag pas weer als ik jarig ben na alle carrottaartjes in Engeland...
Mmmmmmm LEKKER!!
ps. Ken je die mop van het konijn?
Ha, wat een toeval! Zelfde idee hier..terwijl ik je berichtje lees staan hier de wortelmuffins- en taartje in de oven. Smakelijk!
Ah, goed dat je er bent, Suzette, ik heb je gelijk weer in mijn lijst gezet, ik had u per ongeluk gewist! Wat een heerlijke taart staat daar, dat zou zo mijn volgende projezt kunnen worden, wijzijn dol op limoenen en koekjes!
feel good food!!!! mjammie
wat heb je een mooie buik Guus!
Ahhh, goed dat je er bent, Suzette! Ik heb je gelijk weer in de lijst gezet, ik had je per ongeluk gewist, sorry! Fijn dat ik je weer kan lezen, die limoen taart komt er zeker, wij zijn dol op limoen en koekjes. PS. Die Jippe, wat een snoes!!!!!!!!
Ohoh oh oh ohhhh wat lekker!! Die wilde ik al zooo lang! Een goed recept voor carrotcake! Dank je wellll!
En doen we, keertje samen de haaknaald oppakken maar dan na een baby op de wereld zetten, ofzo? ;)
That will cheer you up!
Prachtig ben je met die mooie buik!
Ik {hartje} carrotcake! Mjamm, ziet er zó lekker uit...
Hmmm, heerlijk. I love carrot cake.
Het is trouwens ook lekker om er wat ananas doorheen te gooien.
wow that looks lovely! hmm have to give it a try sometime!
hmm lijkt me heerlijk! dankie.
en wow, prachtbuik guus!!
enne, niets leuker dan thuiskomen en swappakjes uit te pakken. dankjewel lief guusje!! kusje van floyd. en zo lief dat je ook aan de mama's dacht. na de vakantie in en uitpak wordt het toch echt tijd dat ik mijn pakjes klaar ga maken.
♥
Heb 'm net geprobeerd vandaag (eindelijk weer eens met cups en spoons..;), helemaal het recept gevolgd, maar hij blijft zo nat..;( De cake heeft echt lang in de oven (175 graden) gestaan, zo'n anderhalf uur omdat ie maar niet droger werd. Zit natuurlijk veel banaan in, maar hoort dit zo? Tips zijn welkom!
Mooie buik Guusje!!
Liefs, Laura
Yum! I'm going to make this as soon as the weather turns cooler!
You have such a lovely, happy blog!
Ojee, Laura, dat had ik niet. Bij mij was hij niet nat. Ik zal er eens over denken..... Jammer zeg!
Yummy! I love that you wrote on your belly!
Een reactie posten