27.5.09

Zomer op je bord

Mag ik nog een keertje ? Ik ben zo dol op dit seizoen!

Dan zou je eigenlijk dit eens moeten proberen.

Rode, gele paprika's doorsnijden in de lengte invetten met olijfolie en met velletje op de bakplaat leggen

Bij elkaar voegen:

1 teen knoflook, fijn gesneden
een hele boel cherry tomaten, liefste in verschillende kleurtjes, gehalveerd
3 rode pepers fijn gesneden
2 eetlpels kappertjes
handvol zwarte olijven 
handje basilicum blaadjes, gescheurd
2 eetlepels wijn azijn
olijfolie

Vul de paprika's met het tomaten mengsel en plaats in een voorverwarmde oven 200 graden, 20 minuten met alufolie erover, 20-30 minuten zonder folie

Lekker met Rucola, mozzarella, of uitgebakken panchetta, ook lekker op een zuurdesembroodje a la brushetta.

Wij aten er bospaddestoelen bij , in olijfolie gebakken, afgemaakt met een beetje boter, kneepje citroensap, scheutje water, peper, zout en bieslook.

Voor de kinderen koken we spelt pasta en pureren een gevulde paprika, gewoon met alles erin, lekker met wat parmezaan.

Cin Cin!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauwie ziet dat er lekker uit Guusje! Niklas die lust geen paprika maar misschien wel gepureerd (merkt ie lekker niks van) Geen last van maagzuur...?
Groetjes Mirjam

Priscilla zei

Yummie dat ziet er heeeerlijk uit zeg! En dat in je nieuwe keuken met mooie tegeltjes... :D

Guusje zei

Nee, geen maagzuur! Gelukkig maar. Laat ik het afkloppen, maar het is er tot nu toe maar 1 keer geweest. Het ingekochte flesje Gaviscon zit nog dicht.

MUS zei

oh, jullie hebben de magen beter gevuld dan wij vanavond!

joo-expo zei

op dit late uur krijg ik accuut grommels in mijn buik!

Cisca zei

Het water loopt me in de mond. Maar helaas, bijna bedtijd, dus...

jane zei

omg that looks good! have a great weekend! besos-jane

Palmer and Co zei

I'll take one of each please!