1 kg rhubarb, trimmed and sliced into chunks
200 g soft brown sugar
zest and juice of 1 orange
100 g plain flour
100 g cold butter
100 g oats
2 pieces of stem ginger (optional)
Oven 180 degrees
Put rhubarb with 100g sugar, orange zest and juice on the hob, simmer for 5 minutes
spoon in a ceramic oven dish
In another bowl:
rub flour and butter until they form 'breadcrumbs'
stir in oats and 100 g sugar
11 opmerkingen:
Mmmm, verrukkelijk!
O lekker, ik houd zo van rabarber!
hmmmm...hou echt heel erg van rabarber...lijkt me erg lekker deze rabarber variant...
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik hou van crumble en zo met rabarber is het weer net even anders..
Het is een echte aanrader, hij was echt heerlijk!
Bizar! (Ik lees al een tijdje mee, ben hier terecht gekomen door een tip van Sanneke van de Santenkraam.) Ik stond op het punt om rhubarb crumble te gaan maken, maar wilde voor de arbeid nog even een paar blogs lezen. Ik ga nu dus jouw variant op het recept uitproberen.
oh I miss rhubarb! It doesn't grow here.
Love rhubarb, pies, crumbles and compots for waffles... your crumble looks scrumptious! I really love the combination of orange and rhubarb- strawberries as well.
happy baking!
(making lemon sorbet here again- hot days)
Welkom Dionne!
Hij was lekker Guusje. En ook zo op.
Lekker, rabarber crumble! Je maakt wel een zoete variant.. Hier doen we altijd ongekookte rabarber in stukken in schaal, crumble met gelijke delen bloem, oats en suiker eroverheen en hup in de oven.. Tip: aardbeien bij de rabarber is echt een supercombi! Groetjes, Laura
mmmmmmmmmmmmmmm yummy!
Een reactie posten