Misschien hebben jullie het al gemerkt, Ik hou van bakken!
Het maakt mij simpel gezegd gewoon blij. Ik word er echt een gelukkiger mens van.
Misschien komt het wel omdat ik een zoetekauw ben, maar meer misschien omdat het mij doet denken aan toen ik klein was. Mijn moesje maakte af en toe een zelfgebakken brood. Daar genoten we zo van. De geur in huis, de roomboter die smolt en kleine gouden poeltjes maakte in de inimini holletjes.
Ik hou ook van brood bakken, heerlijk wanneer de kleine monsters in huis een snee brood verorberen wat jij zorgvuldig gekneed hebt. Het lijkt bijna alsof ik mij een betere moeder voel als ik bak. Eigenlijk wel een beetje raar, maar het geeft een stukje troost als ik bedenk dat mijn kindjes mij later herinneren als bakkende moeder, misschien verzacht het de omstandigheden wat, als ze met 20 jaren oud voor mijn deur staan, om nog eens haarfijn uit te leggen wat er allemaal misging in hun opvoeding.
Ik ga snel nog maar even door met oefenen.....
2 tablespoons plain (all-purpose) flour
500 g fresh ricotta
1 teaspoon vanilla bean paste
2 teaspoons finely grated orange zest
3 eggs, lightly beaten
75 g good quality dark chocolate
75 g hazelnuts lightly toasted, chopped
Preheat the oven to 150 degrees, butter and flour a loaf tin.
Mix together sugar and flour.
Beat the ricotta, vanilla and orange zest at an low speed until smooth.
Add the eggs, a little bit at the time, then add sugar/flour mixture. Beat well.
Stir in the chocolate and hazelnuts.
Pour mixture into the tin and bake for 45 minutes, or until the cake is golden brown and a skewer poked into the middle comes out clean.
8 opmerkingen:
Dat klinkt bekend! Ik groeide ook zo op, mijn moeder bakte jarenlang ons zuurdesembrood, zalig. Het boek 'hoe word ik een goddelijk huisvrouw' van Nigella Lawson sluit daar wel mooi op aan. :)
i´m so trying this! thank you... and my hips thank you...:)
Hi, hi, wat er mis ging....
Twee mega mannen voor de deur, een hongerige watertandende blik werpend door het voorraam en ogen die zeggen: wij missen baksels!
Het zusje wat een beetje misprijzend haar neusje ophaalt en denkt, vreetpapen!
Niks mis, ze zullen (je) missen, je zal het zien:)
Dat ziet er heeerlijk uit! Maar vanilla bean paste, waar haal je dat?
Ik heb hier in NL gewoon het merg van een vanille stokje gebruikt.
guusje! wat een heerlijks weer.
haha, geloof er niks van, ze staan er dan vast voor een heerlijk maal.
oh en mooie retro beker!
Ben niet zo'n beste koker en bakker enzo.. Neem er de tijd ook niet voor. Maar ik hou ook van alle die zoetige dingen. Brownies, brood met zoetigheid, chocoladecake, cheesecake.. Heerlijk! Dit ziet er ook zooooo lekker uit! Misschien moet ik het toch maar eens proberen..
Een reactie posten