5.2.09
Dutch Babies
Ik had er nog nooit van gehoord, volgens mij de rest van Holland ook niet, maar na een vraag op een forum waar ik actief ben op eet en drink gebied, kwam dit recept als antwoord. Ik ga het vanmiddag gewoon proberen. Het gaat vandaag vast regenen, de kinderen hongerig en in voor wat huiselijke gezelligheid.
Makes 2 to 4 servings:
3 eggs, room temperature
1/2 cup milk, room temperature
1/2 cup sifted bread flour or all-purpose flour*
1/8 teaspoon pure vanilla extract
1/8 teaspoon ground cinnamon
7 teaspoons butter
Freshly squeezed lemon juice
Powdered or confectioners sugar
*Bread flour is a high-protein flour. The high protein helps the pancake rise. All-purpose flour may be substituted but the results won't be as spectacular.
Instructions:
1. Preheat oven to 450 degrees F. NOTE: It is very important that you preheat your oven. Place oven rack on the middle rack of your oven. Place a large, heavy ovenproof frying pan or a cast-iron skillet (I like to use my 10-inch cast-iron skillet), in the oven until hot and sizzling. While pan is heating, prepare your batter.
NOTE: Use a shallow pan, not more than 3 inches deep (pie pans, cast-iron skillets, oven-proof fry pans, baking dishes, paella pans). Like I said before, I prefer using a cast-iron skillet or pan because it acts as a heat reservoir, retaining the heat and distributing it evenly.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten