27.12.08

Er kwam eens een carnivoor langs

Ik loop wat rond in de groothandel, samen met nog 5000 mensen, en zie allerlei stukken beest liggen. Voor iemand die geen vlees eet, doet dit mij niks goed. Toch moet ik wat kiezen, er komt een carnivoor eten. De slager kijkt goedkeurend naar zijn assortiment in de koelingen. Ik vraag hem wat de keus in hammen is. Hij loopt met mij mee en laat mij zijn voorverpakte, gemarineerde hammetjes zien, 'lekker met wiskey marinade'. Ik vertel hem dat ik die niet wil, maar een grote beenham, ongekook graag. Ik heb net belachelijk veel kookshows gezien op bij de Britten en dit is wat er wel leuk uitziet voor de hobbykok om thuis te bereiden. Een ridicuul groot ding in een pan met uien en kruiden. De slager's ogen beginnen te twinkelen en de man loopt naar een kamergrote koelcel. Daar komt hij aan met een enorm pakket. Hij vertelt trots dat hij er al 8 van de 10 heeft verkocht, allemaal aan Engelsen. Juist, die moet ik hebben! Een traditionele Kerstham.
Onze grootste pan is niet groot genoeg dus ritselt Kees bij de chef in de straat een grote wildpan. 4,5 uur moet het varkentje koken in appel- en cranberrysap, wat van de nodige specerijen en gekookt is 'ie. Dan een glacee erop, nog wat grillen en het ding kan zo op tafel.






Ode aan het eiland!
Zelfs dit varkentje proeft even van dat varkentje, lekker hoor....

1 opmerking:

Anoniem zei

whoohoo Guusje, dat varkentje heb je mooi gewassen! Ging het beestje schoon op?